Esbjerg Havn og Esbjerg Strand

Hvordan bliver planerne for Esbjerg Havns nordlige del? Bliver det en fordel for Sædding? Læs mere under "projekter".

Trafikkaos på Parkvej

Er du også berørt af trafikken på Parkvej? Lokalrådet arbejder på at forbedre forholdene for trafikanter og beboere, og hører derfor gerne fra dig.

Sædding-Fovrfeld Lokalråd

Lokalrådet ønsker at være bindeled mellem borgerne i området og Esbjerg Kommune. Kontakt os gerne hvis du har sager vi skal tage op.

Den grønne ring

Sædding-Fovrfeld er omgivet af grønne områder. Den ca. 10 km. lange rute er fyldt med spændende naturoplevelser.

Valgmøde den 4. oktober kl. 19 i Mødestedet, Sædding Centret


Sædding Fovrfeldt Lokalråd arrangerer vælgermøde onsdag den 4. oktober 2017 kl.  19 i Mødestedet, Sædding Centret.

Alle er velkomne til at deltage i valgmødet.

Redaktør Chr. Friis Hansen, Jydske Vestkysten, har lovet at være ordstyrer på mødet.

Alle de politise partier er inviteret, og allerede nu er der tilsagn fra:

Diana lMose Olsen, SF

Jrgen Ovesen, Alternativet

Sarah Nørreris, Enhedslisten

LHenrik Vallø, Borgerlisten

John Snedker, S

Olfert Krog, DF

Maibritt Andersen, C

Jesper Frost Rasmussen, V

Lokalrådet håber, at rigtig mange vælgere vil benytte lejligheden til at deltage i mødet og stille spørgsmål til de opstillede kandidater.

Formanden for Sædding Fovrfeldt lokalråd glæder sig til mødet, hvor han bl.a. vil rejse spørgsmål om forureningen af Fovrlfeldt bæk og dermed badeforbuddet ved "lMennesker ved Havet", også den beskårne åbningstid på Sædding bibliotek, vil formanden gerne have diskuteret.

Yderligere info: Holger Schrøder tlf. 30650130, email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Efter mange genvordigheder lykkedes det omsider at få indviet beachvolleybanen på Sædding Strand fredag den 18. august.

Selvom vejret ikke viste sig fra sin bedste side, blev indvielsen markeret med stil, idet de to udvalgsformænd, Jacob Lose og Anders Kronborg åbnede banen med en match, hvor de to var forstærket af kompetente spillere fra volleyballklubben.

Anders Kronborgs hold løb af med sejren, og der var en pokal til såvel Anders Kronborg som til de vindende spillere fra volleyballklubben.

Kommunalpolitikere på rundtur i kommunen standsede også ved "Mennesker ved havet", og i den forbindelse blev de informeret om planerne om "Den historiske Sti", problemerne med Fovrfeld Bæks forurening samt øvrige, relevante emner fra området.

På billedet ses lokalrådets formand, Holger Schrøder, der forklarede de fremmødte politikere om emnerne.

Lokalrådet har saxet følgende artikel fra Hjerting Posten. Tekst af Kurt Henriksen

 

Strandbold

Først var svaret klar nej, da Esbjerg Kommune og Sædding Fovrfeld Lokalråd bad om tilladelse til en beach volley bane på stranden nedenfor "De Hvide Mænd".

Kystinspektoratet afviste at give dispensation, men åbnede samtidig døren på klem, som tidligere beskrevet her i avisen. Og døren er nu smashet op på vid gab efter en fornyet dialog mellem Kystdirektoratet og lokalrådet.

"Der er hul igennem, og den nye placering er godkendt nu. Vi regner med at kunne have banen klar hen imod slutningen af juni, når de fire ugers indsigelsesfrist er ovre," siger en glad formand for Sædding-Fovrfeld Lokalråd, Holger Schrøder, som insisterer på at sende lidt roser til lokalavisen.

"Jeg er virkelig glad for, I satte os på sporet med den artikel. Det er jeres fortjeneste, vi fik dem i tale igen."

Efter en nærmere snak med Kystdirektoratet - hvor det bl.a. blev klarlagt, at kraftigt tidevand, er en af begrundelserne for, at pælene skal slås fire-frem meter ned i sande - faldt det hele på plads.

Det indebærer også en flytning af banen en anelse sydpå i retning mod det nye Esbjerg Strand-omrde.

"Stolperne skal bare flyttes et par hundrede meter, men det er ikke værd at snakke om. Og de får lov til at blive stående, så vi kun skal tage nettene ned om vinteren," fortæller Holger Schrøder.

Lokalrådet planlægger nu at invitere lokale beach volley spillere til indvielse af banen i slutningen af juni, så det nye anlæg er klar til kamp i starten af badesæsonen,

Lokalråd logoLokalrådet i Sædding-Fovrfeld har til formål at være bindeled mellem borgerne i området og Esbjerg Kommune.

Rådet har til opgave at virke til udvikling af det lokale samarbejde og sammenhold samt varetage områdets interesser i samspil med overordnede myndigheder.